Onze sponsorsDagboek Alpe D'HuZes 2011

Team voldaan terug in Dongen.
Vrijdag keerde het team weer terug naar Dongen waar zij met een voldaan gevoel om 20:00 werden ontvangen op het gemeentehuis. Waar burgemeester en wethouder familie en vrienden en andere supporters klaarstonden om ze te ontvangen en te huldigen deze knappe prestatie. Na eerst begroet te zijn door de aanwezige supporters verscheen het team op het bordes van het gemeentehuis, waarna de burgemeester lovende woorden uitsprak aan het team voor hun onderneming waarmee zij de gemeente Dongen op de kaart hebben gezet om hun inspanning om te zetten om geld in te zamelen voor het KWF. Je kon de afgelopen maanden merken in de gemeente Dongen dat het evenement leefde onder de inwoners. Er werden op de scholen sponsor lopen en actie weken georganiseerd waardoor de nodige euro's binnen rolden. Ook de team leden hebben hun familie vrienden en kennissen goed weten te inspireren om te doneren voor hun actie op 9 juni. Al met al een daverend succes van het team en de sponsoren, want zonder de hulp van al deze donaties was dit succes niet mogelijk geweest. Na de huldiging van het team onder het genot van een drankje en wat bijpraten in een van de raadskamers met hun familie en vriendin over hun avontuur in de Franse Alpen. We kunnen terug zien op een daverend succes en zullen in 2012 zeker weer terug keren naar Frankrijk om ons daar weer volledig in te zetten voor deze actie voor het KWF met een nog groter team, om op deze manier nog meer geld op te kunnen halen. Binnenkort komt er ook een dvd uit met daarop onze voorbereiding en war we het allemaal voor doen, ook komt er nog een info avond voor bedrijven om ook hun wat meer aan te sporen en te inspireren voor onze acties en hopen dan ook op hun steun.

Dag 3: Dongen fietst tegen kanker: Onvergetelijke AlpeduZes voor Team Dongen.
Duizenden deelnemers reden vandaag één tot zes keer de Alpe d'Huez op om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Vanmorgen om kwart voor vijf startte de eerste deelnemer uit Dongen. Om half vijf stonden er al veel meer dan duizend fietsers aan de start. In een leuke sfeer die kenmerkend was voor de hele dag met het is stil aan de overkant en de wave. Bij de start om half vijf werd het startschot gegeven met vuurwerk. Met al die deelnemers door Bourges d'Oissans dat gaf in het donker een fantastisch gezicht. Veel deelnemers gingen van start met een eigen verhaal.

Jelle den Boer "kaai bijzonder' om zo op de dag dat mijn aan kanker overleden broertje jarig zou zijn geweest mee te mogen doen aan deze Alpe du Zes. Perry Wens fiets veel maar dit is wel een heel bijzondere ervaring door de mensen die je langs de kant aanmoedigen. Paul van Laarhoven:'Een belevenis, drie keer naar boven en volgend jaar vier keer'. Patrick Schipperen:'Soms denk je wel eens wat is de wereld rot maar als je hier kijkt wat mensen voor elkaar over hebben dat is geweldig'. Jan-Willem Verhey:'Superdag met de duim omhoog'. René Roovers:'Geweldig al die verhalen van mensen die vaak zelf aan den lijve ervaren hebben wat het is om zelf kanker te hebben of om iemand te verliezen aan deze ziekte en op deze manier de strijd aangaan onder het motto 'Opgeven is geen optie'.

Veel Dongenaren volgden de rit op AlpeduZes live. Het leeft dus enorm en dat bleek ook wel uit de bus met die supporters die speciaal voor deze dag op en neer reden om Team Dongen aan te moedigen zelfs met enkele spandoeken De deelnemers van Team Dongen leverden een geweldige prestatie door minimaal 3 keer de Alpe van 13.2 kilometer op te rijden. Anderen reden vier,of vijf keer en één van de deelnemers reed zelfs zes keer omhoog. Onderweg werden ze aangemoedigd door een schare toeschouwers en supporters. Volop muziek en omdat de namen van de deelnemers vermeld stonden op het bord op de fiets werd je met de naam genoemd. Een fantastische dag, de massa's mensen en de hele entourage. Het Team Dongen fietst tegen kanker kijkt terug op een geweldig geslaagd evenement. Zeker voor herhaling vatbaar.

Dag 2: Dongen fietst tegen kanker: Het begint te kriebelen.
Dinsdagavond was er al volop te doen in het Alpe d'HuZes dorp boven op de berg. Musicalster René van Kooten trad op. Overdag hadden we als Team Dongen gebruik van de korte periode dat het droog was om zelf Alpe d'Huez op te klimmen. Kopman Sjef Graafmans plakte er zelfs een grote ronde over het dak van de Tour, over de Galibier, aan vast. Onderweg kwamen we bij bocht 7 wel een heel bijzonder figuur tegen. Hij deed de hele klim te voet. Maar dat zijn er wel meer dus dat is niet zo raar. Het bijzondere van hem was dat hij een kruiwagen met stenen naar boven sjouwde. Daarmee casseerde hij 15.000 Euro sponsorgeld voor KWF. Het totale bedrag dat opgehaald wordt, zo gaan de geruchten, wordt nu geschat op maar liefst 46 miljoen. Al zou het een stuk minder zijn dan zou het nog fantastisch zijn. Voor een aantal van ons was het de eerste keer dat we de Alpe bedwongen. Dan krijgen de prestaties van de vroegere Nederlandse winnaars Zoetemelk, Winnen, Kuipers en Theunissen wel weer wat meer betekenis. Ook kunnen we nu goed inschatten hoeveel keer we echt omhoog willen rijden. De klim is overal rond de tien procent stijgingpercentage en slechts op een paar plekken wat minder. Blijven duwen dus. En dat voor sommigen 6 keer. Vandaag (woensdag 8 juni) rijden de eerste deelnemers naar boven. Een dag te vroeg maar het zijn de honderden vrijwilligers en de partners die morgen het evenement in goede banen moeten gaan leiden. Zo krijgen zij ook de kans om mee te doen. Onder aan de rotonde bij Bourges d'Oisans wordt er gestart. Het heet officieel AlpeduZus. Begonnen om de vrouwen van de vrijwilligers de gelegenheid te geven ook naar boven te rijden. Als je ziet hoeveel volk er nu al op de been is dan moet het morgen een megaspektakel worden. Er is veel pers bij aanwezig. Na het startschot om twaalf uur wordt er nog een rondje door de stad gemaakt en begint de groep aan de klim. De hele klim is afgesloten alleen de Fransen mogen er door. Nu al staan er langs de kant honderden toeschouwers die de fietsers aanmoedigen.

In alle bochten hangen massa's spandoeken en wordt de weg volgekalkt. De hele berg wordt omgetoverd tot een AlpeduZes berg. Bovenop de berg worden de eerste fietsers enthousiast ontvangen Betsie van Kamer 4b van Omroep Brabant. Wat een sfeer kan dat mens brengen. Ze zou zelf ook omhoog gefietst zijn maar dat hebben we niet kunnen controleren. Radio 2 de NCRV zend de hele dag al uit en ieder team mag zijn initiatief toelichten. Morgen wordt er ook de hele dag uitgezonden en morgenavond wordt de dag afgesloten op Nederland 2 (19.00-20.00 uur). We kopen in de winkel een AlpeduZes vest en shirt. Voor het goede doel kunnen we thuis altijd nog zeggen. Door de hele atmosfeer begint het ook bij ons eigen team nu echt te kriebelen. 'Ik had bij de start van AlpeduZus al kippenvel' zegt Paul Versteinen. De anderen hebben er ook zin in. De younsters Jelle, Perry en Stijn gaan nog snel even naar beneden om de afdeling nog een keer te doen. Als het allemaal maar nog in de hand te houden is als die massa's fietsers met als die toeschouwers morgenvroeg om half vijf van start gaat. Dongen Fietst tegen kanker staat er in ieder geval bij. En het slechte weer van afgelopen dagen is voor één dag omgeslagen: droog en zo'n 20 graden. Het wordt een fantastische dag. We horen dat in Dongen de bus met supporters vertrekt. We hebben een instructie gestuurd hoe ze morgen hun weg kunnen vinden. We zien ze morgen

Vandaag (woensdag 8 juni) rijden de eerste deelnemers naar boven. Een dag te vroeg maar het zijn de honderden vrijwilligers en de partners die morgen het evenement in goede banen moeten gaan leiden. Zo krijgen zij ook de kans om mee te doen. Onder aan de rotonde bij Bourges d'Oisans wordt er gestart. Het heet officieel AlpeduZus. Begonnen om de vrouwen van de vrijwilligers de gelegenheid te geven ook naar boven te rijden. Als je ziet hoeveel volk er nu al op de been is dan moet het morgen een megaspektakel worden. Er is veel pers bij aanwezig. Na het startschot om twaalf uur wordt er nog een rondje door de stad gemaakt en begint de groep aan de klim. De hele klim is afgesloten alleen de Fransen mogen er door. Nu al staan er langs de kant honderden toeschouwers die de fietsers aanmoedigen. In alle bochten hangen massa's spandoeken en wordt de weg volgekalkt. De hele berg wordt omgetoverd tot een AlpeduZes berg. Bovenop de berg worden de eerste fietsers enthousiast ontvangen Betsie van Kamer 4b van Omroep Brabant. Wat een sfeer kan dat mens brengen. Ze zou zelf ook omhoog gefietst zijn maar dat hebben we niet kunnen controleren. Radio 2 de NCRV zend de hele dag al uit en ieder team mag zijn initiatief toelichten. Morgen wordt er ook de hele dag uitgezonden en morgenavond wordt de dag afgesloten op Nederland 2 (19.00-20.00 uur). We kopen in de winkel een AlpeduZes vest en shirt. Voor het goede doel kunnen we thuis altijd nog zeggen. Door de hele atmosfeer begint het ook bij ons eigen team nu echt te kriebelen. 'Ik had bij de start van AlpeduZus al kippenvel' zegt Paul Versteinen. De anderen hebben er ook zin in. De younsters Jelle, Perry en Stijn gaan nog snel even naar beneden om de afdeling nog een keer te doen. Als het allemaal maar nog in de hand te houden is als die massa's fietsers met als die toeschouwers morgenvroeg om half vijf van start gaat. Dongen Fietst tegen kanker staat er in ieder geval bij. En het slechte weer van afgelopen dagen is voor één dag omgeslagen: droog en zo'n 20 graden. Het wordt een fantastische dag. We horen dat in Dongen de bus met supporters vertrekt. We hebben een instructie gestuurd hoe ze morgen hun weg kunnen vinden. We zien ze morgen.

Dag 1: Dongen fietst tegen kanker: Vertrek en de aanloop.
Maandag werden we op een prachtige manier uitgezwaaid door de kinderen van de St. Janschool. Iedereen is hiervan onder de indruk. Trouwens ook van het opgehaalde bedrag. We maken nog een afscheidsfoto voor de fotozaak van Betsie Cloin. Thuis nemen we afscheid en rond 7 uur worden de twee bussen waarmee we naar Frankrijk zullen rijden geladen. Afgeladen vol met eten, fietsmateriaal en persoonlijke bagage. Eten is er genoeg voor een heel weeshuis.

Onder andere bakker Vromans uit Gilze heeft brood, bolussen en eierkoeken meegegeven waar we zeker niet aan tekort komen. De brandstof voor de bussen is ook gesponsord door Dongense en Rijense transportbedrijven. Zo hoeven we weinig kosten te maken en kunnen we de belofte dat het geld echt naar de bestrijding van kanker gaat ook waarmaken. Om 8 uur nemen we afscheid van de familie, vrienden en bekenden die ons uitzwaaien bij Service Course in de Wilhelminastraat.Veel van hen roepen 'tot donderdag'' want ze komen dan met de bus woensdagavond naar Frankrijk om donderdag te supporteren.We rijden via Antwerpen, Brussel, Luxemburg, Lyon en voorbij Grenoble wordt het licht en komen de Alpenreuzen in beeld en na een voorspoedige reis rijden we om half acht Bourges d'Óissans binnen en rijden de Alpen op naar ons chalet.

Overal hangen spandoeken aan de appartementen en chalets met de plaatsen waar de teams vandaan komen. De berg kleurt al aardig Alpe du Zes dat belooft wat voor donderdag. Voor degenen die nog nooit in de echte bergen zijn geweest is die eerst keer een prachtige ervaring en bij de Kuiper-, Zoetemelk- en Winnenbocht stoppen we om te genieten van het uitzicht maar ook om met verbazing vast te stellen hoe steil de klim is. Binnen enkele bochten zit je op flinke hoogte met een geweldig uitzicht op Bourges d' Oisans daar beneden in de diepte. Geen kattepis die klim, zo stellen we nog maar eens vast als de bus terugschakelt naar zijn twee. Op het hoogste punt van de Alpe staat ons chalet. Alles er op en eraan. Daar zal het niet aan liggen. De fietsen worden uitgeladen. Alle tien: Gerben, Jelle, Perry, Sjef, Paul, Paul en Monique, Jan-Willem, Patrick en René is er klaar voor. Iedereen zoekt zijn kamer. Nadat de kamers zijn ingericht even een uurtje bijslapen en om tien uur komen Sjef en Paul die liever in een hotel hebben overnacht ook aan, en schuiven we meteen aan het ontbijt. Goed eten dat is het devies want s'middags willen we een flinke tocht maken. Gaan we over Col de Ornon (klim van 12 kilometer maar redelijk te doen en een uitstekende trainingscol) of gaan we de klim van de Alpe'dHuez zelf verkennen. Jammer genoeg begint het te regenen. De Alpe komt steeds mee in de mist te hangen. We moeten even wachten.

Stichting Dongen fietst
tegen kanker

Hortastraat 16
5103 NS Dongen