Onze sponsorsNieuws 2011

Uitslag fietsprijsvraag
Op de jaarmarkt in mei waren 175 mensen die een bedrag hebben genoemd wat Team Dongen bij elkaar zou gaan fietsen. Afgelopen week is de fiets, die beschikbaar was gesteld door Wim de Vos Fietsen uit Oosterhout, overhandigd aan de winnaar. Dit is mevrouw Farla geworden uit Dongen. Zij zat het dichtst bij het opgehaalde bedrag wat op 9 juni door Team Dongen bij elkaar is gefietst. Het opgehaalde bedrag is ? 29.451,- . Het totale bedrag van de organisatie Alpe d'HuZes is momenteel meer dan 20 miljoen. Er bestaat nog steeds de mogelijkheid om een gift te doen. Het bankrekeningnummer van DongenFietstTegenKanker is 104813733.

29 mei 2011: Training met Marianne Vos
In de ochtend van zondag 29 mei om 09:00 vertrok het team uit Dongen richting Dussen waar het team samen kwam met Meervoudig kampioene Marianne Vos. Hier eenmaal aangekomen werd er eerst koffie met een lekker stukje appeltaart genuttigd waarna de training hervat werd, en onderweg ook nog mooie plaatjes geschoten door de met ons mee gereisde fotografe Betsie Cloïn. Via een stukje van Marianne haar trainings rondje passeerde we ook een van de bankjes die geplaatst zijn voor Marianne wegens haar geweldige prestaties. Ook daar werden een paar foto's gemaakt en daarna ging de groep weer verder met hun tocht door het land van Heusden en Altena, om zo via Wijk en Aalburg, Veen, Heusden, Waalwijk en zo via s'Gravenmoer weer naar dongen. Daar werden bij de winkel van Betsie nog een paar mooie foto's gemaakt, vervolgens ging Marianne haar trainings rondje verder afmaken. De mannen vonden het een leuke ervaring en bij deze bedanken we Marianne voor de medewerking en een leuke zondag morgen.

26 mei 2011: actieweek JJ Anspach school
In de week van 23-26 mei hebben de kinderen van de JJ Anspachschool een actieweek gehouden om zo geld op te halen voor het Roparun team 't Halve Zolenlijntje uit Rijen en voor ons team Dongen fiets tegen kanker. De kinderen hebben lege flessen ingezameld, klusjes bij ouders of familie, auto's wassen op school en ook kleding ingezameld. Donderdag was het dan zover en werd onder toeziend oog van Rene Rovers als voorzitter van onze stichting en twee leden van 't Halve Zolenlijntje het bedrag bekent gemaakt en kwamen uit op totaal 3877,71 euro. Dit bedrag word door het midden gehakt dus blijft er voor ieder team 1938,85 over wat zeer mooi is, en door de kinderen zelf ingezameld is, Wij danken de kinderen, leerkrachten, vrijwilligers en de gulle gevers voor hun inzet met deze actie.

10 mei 2011: Vertrek vanaf de St-Jan school
Op maandag middag 06-06-2011 om 15.00 u zal het officiële vertrek gegeven worden richting Frankrijk vanaf de St-Jan School te Dongen. Hier zullen de renners van ons team die deelnemen aan de Alpe-d'Huzes actie worden weggestuurd naar hun verblijf in Frankrijk. Nadat op school het startsein is gegeven zullen de renners naar de Hoge Ham fietsen waar bij Foto Betsie Cloin en paar plaatjes worden geschoten bij de etalage die daar voor hun actie is ingericht. Daarna rijden ze naar de verzamelplaats waar alles wordt ingepakt in de bussen voor het vertrek naar de Alpe-d'Huzes in Frankrijk waar zij naar een nachtje doorrijden in de ochtend zullen aankomen en dan kunnen daar de voorbereidingen worden voortgezet voor de zware dag van Donderdag 09-06-2011. Op vrijdag in de loop van de ochtend zal het team weer vertrekken richting Dongen waar zij in de loop van de avond zullen aankomen en worden opgewacht door familie vrienden en andere supporters en dat ze kunnen terug kijken op een mooie actie voor KWF.

10 mei 2011: Supporters bus naar Alpe-d'Huzes
Naar wat gepuzzel en telefoontjes hebben wij een touringcar kunnen vinden die met supporters gevuld kan worden om zo ons Team op de flanken van de Alpe-d'Huzes kunnen aanmoedigen met hun mega prestatie. Deze bus zal op woensdagdag 08-06-2011 op het einde van de middag vertrekken (16.00-17.00 u) ,en daar in de vroege ochtend zullen arriveren. Na een dag aanmoedigen en wat opsnuiven van de geweldige actie voor KWF. Om 22.00 u op donderdagavond zal de bus weer terug rijden richting Dongen waar hij in de loop van de ochtend zal aankomen om jullie weer veilig thuis af te leveren. Aan deze trip naar Frankrijk hangt een kostenplaatje van 50 euro P.P voor de heen en de terug reis om de deelnemers te steunen met hun actie. Voor meer info en opgave voor deze trip kunt u terecht op info@dongenfietsttegenkanker.nl of u belt met 06-41455320.

26 april 2011: J.J. Anspach komt in actie!
J.J. Anspach-school komt in actie! Aan alle kinderen en hun ouders, grootouders, buren, familie en bekenden wordt gevraagd om op te staan. Op te staan tegen een ziekte die zoveel gezinnen treft; de ziekte kanker. Een zwaar onderwerp, inderdaad. Maar omdat welhaast iedereen, jong en oud met de vreselijke ziekte te maken krijgt in zijn of haar directe omgeving willen ze als scholengemeenschap in actie komen. Ze willen twee teams steunen in hun sportieve sponsoracties: het Roparunteam 't Halve Zolenlijntje en het fietsteam "Dongen fietst tegen kanker". Beide teams gaan een monsterinspanning doen om sponsorgelden op te halen die ten goede komen aan de kankerbestrijding en aan de directe zorg voor kankerpatiënten. Wat gebeurt er op school? Alle kinderen wordt gevraagd in actie te komen: flessen verzamelen, heitje voor een karweitje, een sponsorloop tijdens de gymles. Ook het geld dat verdiend wordt door de Reshareactie- het inzamelen van oud textiel op 27 mei - gaat deze keer naar deze spontane actie. De actieweek start op 23 mei. Op donderdagmiddag 26 mei zal het opgehaalde bedrag bekendgemaakt worden en overhandigd worden aan teamleden van " 't Halve Zolenlijntje"en van het team "Dongen fietst tegen kanker". Na de meivakantie ontvangen de kinderen nadere informatie. U heeft alvast de tijd om oude kleding en lege flessen te verzamelen en misschien heeft u zelf nog leuke ideeën om samen met uw kinderen van de actieweek een heel positief en succesvol evenement te maken.

21 april 2011: Opbrengst sponsorloop St-Jan school
De kinderen van de st-Jan school hebben inmiddels hun lijsten ingeleverd en kon het tellen beginnen. Na intensief telwerk kwam het eindresultaat in zicht voor ons, het is een heel mooi bedrag waar de leerlingen van de St-Jan school bij elkaar opgehaald hebben en het bedrag is maar liefst ???????? voor jullie maar wij hebben via een achterdeur een bedrag gehoord waar menig mens versteld van zal staan. Zijn jullie ook zo benieuwd naar de opbrengst van de actie, kom dan op VRIJDAG 13 MEI (ja op vrijdag de 13de ) om 09.15 naar park de Bergen waar jullie de jongens en meisjes kunnen aanmoedigen met hun rondjes met daarin ook een beklimming die voor deze dag wordt omgedoopt tot Alpe-D'HuZes. Als de kinderen hun loop hebben volbracht dan gaan ze gezamenlijk terug naar school en daar zal dan de cheque aan ons worden overhandigd en zal het mooie bedrag bekent worden gemaakt voor iedereen.Wij danken bij deze alvast alle leerlingen en leerkrachten van de St-Jan,en ook de mensen die de kinderen gesponserd hebben voor hun loop.

20 april 2011: Actiedag Stijn Rovers
Op woensdag 20 April had Stijn een middag georganiseerd in het Haagse Beemden in Breda om daar met de leerlingen van de scholengemeenschap. Hier konden de leerlingen spellen en sporten voor het goede doel, het was alleen jammer voor Stijn dat de temperatuur van die dag een beetje aan de hoge kant was waardoor de kinderen meer kozen voor verkoeling aan de waterkant.Hier door was de opkomst zeer laag en daarom de opbrengst ook wat aan de lage kant maar al met al toch een geslaagde actie voor Stijn en bedankt voor je inzet.

17 april 2011: Team Dongen op de jaarmarkt
Op zondag 17 april stonden wij met een kraam op de jaarmarkt in Dongen,wij hadeen daar een rad staan waar de mensen een slinger aan konden geven en zo een leuk prijsje uit onze kraam konden kiezen naar gelang wat hun inzet was. Ook konden de bezoekers raden wat onze actie op 9 juni zou kunnen opbrengen en daarmee kunnen zij een mooie fiets winnen.Voor deze fiets hebben zich maar liefst 175 personen aangemeld dus de animo was goed.Al onze prijzen waren beschikbaar gesteld door Wim de Vos fietsen uit Oosterhout, en wij danken Wim voor zijn gulle giften. Totaal was de opbrengst van de jaarmarkt bijna 500 euro dus de mensen die meegedaan hebben aan onze actie's bedankt hiervoor en wij kunnen terugzien op een mooie dag.

16 april 2011: Team Dongen op jaarmarkt
Morgen zal ons team op de jaarmarkt in Dongen staan om daar hun actie nog meer kenbaar te maken onder het publiek om zo de benodigde muntjes bij elkaar te krijgen. U kunt een mooie fiets winnen (Beschikbaar gesteld door Wim de Vos fietsen) door het eindbedrag van onze actie te raden op 9 Juni. Verder staat er nog een rad waar ook leuke prijsjes mee te winnen zijn. U kunt ons met onze kraam vinden ter hoogte van de Harense Smid in de Hoge Ham. Kom langs en steun ons met onze actie voor het goede doel.

14 april 2011: Leerlingen St Jan op zoek naar sponsors
De kinderen van de St Jan school hebben de afgelopen week hun formulieren meegekregen om zo op jacht te gaan naar sponsors voor hun Alpe-d'Huzes sponsorloop op Vrijdag 13 Mei in het park de Bergen. Daar zullen de kinderen hun rondjes lopen om zo hun benodigde muntjes bij elkaar te lopen. Ze moeten hun lijsten uiterlijk 20 April inleveren en dan kan het tellen beginnen. Steun de leerlingen van de st Jan school met hun actie en zo kunnen zij ons weer steunen.

10 april 2011: De Kleppers houden flyer actie
In ons team zitten ook leden van tourclub de kleppers,zij hebben vandaag een flyer actie gehouden onder de leden van de tourclub om zo de leden aan te sporen om hun te ondersteunen met hun actie.

19 maart 2011: Steun gevraagd aan Dongense bedrijven.
De brieven naar de Dongense bedrijven zijn inmiddels allemaal bezorgd. Totaal zijn er een kleine 150 bezorgd en nu afwachten of dat zij ons willen ondersteunen met onze actie, zodat KWF verder kan met de onderzoeken naar bestrijding van kanker. BVD en wij hopen op jullie steun.

2 maart 2011: Papieren getekend stichting
Vandaag hebben René en Gerben de papieren voor de stichting getekend bij de notaris in Dongen en daarna meteen door naar de Kamer van Koophandel voor aanmelding van de stichting en daarna een rekening geopend bij de Rabobank in Dongen, dus nu staat alles op de rit en kunnen we beginnen met de sponsorjacht voor onze acties in Dongen en omgeving (zie foto's).

16 februari 2011: Flyers Leijten
Drukkerij Leijten gaat voor ons flyers en briefpapier maken om de Dongense bevolking en bedrijven op de hoogte te brengen van onze deelname aan Alpe-d'HuZes om daarmee zoveel mogelijk geld op te halen.

14 februari 2011: Ploegenvoorstelling
Vandaag was de ploegenvoorstelling van De Jonge Renner en daar hebben wij een inzameling gehouden onder het publiek. Deze inzameling heeft maar liefst 552,10 euro opgebracht. Aan iedereen die ons hier gesteund hebben, bedankt hiervoor.

5 februari 2011: Fotosessie Betsie Cloïn
Vandaag foto's gemaakt bij Betsie Cloïn in de studio met de burgemeester en wethouder in de t-shirts die wij gesponsord kregen door Sport-Print voor onze actie. Ook het maken van de foto reportage is geheel kosteloos gemaakt door Betsie,onze dank hiervoor (zie foto's).

4 februari 2011: Sponsorloop Primondo
Stichting Primondo heeft te kennen gegeven dat er bij basisschool St. Jan een sponsorloop georganiseerd zal worden en dat de opbrengt geheel voor onze actie is. De datum voor de sponsorloop zal binnenkort gepland worden, dus meer info volgt hierover.

27 januari 2010: Website online
De website is vandaag online gegaan en zal door ons zelf worden onderhouden. Zimniak.com heeft de website beschikbaar gesteld en hij is opgezet door Ontwerp Enzo. Wij zullen trachten om hem zo snel mogelijk bij te werken als er nieuws is. Hans en Ingrid, bedankt voor jullie inzet en als we jullie nodig hebben weten wij dat jullie er voor ons zullen zijn.

Nieuwsarchief

Klik hier voor het nieuws van 2014
Klik hier voor het nieuws van 2013
Klik hier voor het nieuws van 2012
Klik hier voor het nieuws van 2011

Stichting Dongen fietst
tegen kanker

Hortastraat 16
5103 NS Dongen