Onze sponsorsNieuwsarchief

Klik hier voor het nieuws van 2014
Klik hier voor het nieuws van 2013
Klik hier voor het nieuws van 2012
Klik hier voor het nieuws van 2011


Nieuws 2014

26-05-2014 Marianne Vos steunt Dongen beweegt tegen kanker.

Tijdens een trainingsrit op het Brabantse platteland legde veelvuldig wereldkampioene Marianne Vos maandag 26-05 even aan bij zalencentrum De Viersprong in Dongen.

'Vosje' stak daar de mensen een hart onder de riem die heel Dongen in de maand juni in beweging willen brengen om zo veel mogelijk geld bijeen te brengen voor KiKa ofwel Kinderen Kankervrij. 'Dongen Beweegt tegen Kanker' is na deelname van Team Dongen aan Alpe d'HuZes de afgelopen 3 jaar de volgende actie om geld in te zamelen voor onderzoek en bestrijding van kanker. Samen met de gemeente en de Dongense sportfederatie is er iets moois ontstaan en hopen op een groot succes.

Vos: "Iedereen moet zich er van gewissen dat dit een goede zaak is. Ik was al supporter van Team Dongen, maar dit is misschien nog wel mooier, omdat dit initiatief breed gedragen wordt door het verenigingsleven."

Wethouder Piet Panis toonde zich verguld met de aandacht die Marianne Vos wilde schenken aan de Dongense sportmaand juni. De locoburgemeester: "Marianne geeft cachet aan wat we hier ondernemen. Dongen fietste al tegen kanker. Nu is Dongen Beweegt het kader waarin alles gegoten is. En het gaat niet alleen om het inzamelen van geld, maar zeker ook om bewustwording.".

Komende zondag begint de maand met een fiets evenement voor jong en oud georganiseerd door Dongen Fietst Tegen Kanker en TC de Kleppers uit Dongen.

Er zijn 3 tochten uitgezet door het mooie Brabantse land waaronder een 90 km tocht voor de sportieve fietser, een gezinstocht van 40 km en een mountainbike parcours van 2km voor de jeugd die hier mooie rondjes kunnen draaien en zo geld in te zamelen voor KiKa.

Voor meer info over deze tochten zie elders op onze website.

De actiemaand wordt afgesloten op Zondag 29 juni met een tennis toernooi bij TC Bas Dongen en dit samen met top tennisser Sjeng Schalken. Hier wordt dan ook het eindbedrag voor KiKa bekent gemaakt van de juni actiemaand in de Gemeente Dongen.

 

25-05-2014 Dongen gaat fietsen voor KiKa.

Dongen fietst tegen kanker is inmiddels 3 jaar actief met fiets acties om geld in te zamelen voor de bestrijding van kanker. Zondag 1 Juni 2014 bieden wij u de mogelijhkheid om al fietsende uw steentje bij te dragen.

Er zijn diverse fietstochten uitgezet, voor jong en oud. Alle info in onderstaande foto. Zien wij u zondag 1 Juni, kom in actie!

25-05-2014 Aftrap 'Dongen Beweegt tegen Kanker' met Marianne Vos

Op maandag 26 mei om 11.00 uur geeft de stuurgroep 'Dongen Beweegt tegen Kanker' samen met wereldkampioen wielrennen Marianne Vos de aftrap voor de actiemaand juni. Onder het motto 'Dongen Beweegt tegen Kanker' wordt iedereen die woont, werkt of sport in Dongen, Klein-Dongen-Vaart en 's Gravenmoer, uitgenodigd om in juni mee te doen met activiteiten die als doel hebben: samen gezond bewegen en samen geld inzamelen voor KIKA (Kinderen Kankervrij).

De actiemaand komt voort uit een samenwerking van de vrijwilligersorganisatie Dongen Fietst tegen Kanker, de Dongense Sportfederatie en de gemeente Dongen. Zij zijn verenigd in een stuurgroep.

Op maandagmorgen 26 mei heeft Marianne Vos een (fiets)training waarbij ze een bezoek aan Dongen brengt. Marianne Vos is internationaal topwielrenster (13x wereldkampioen, 2x Olympisch kampioen). Haar bezoek aan Dongen is de officiële aftrap van de actiemaand

Bij de aftrap op 26 mei lichten de leden van de stuurgroep de actiemaand toe. Wethouder Piet Panis doet dit namens de gemeente Dongen, Marcel van Hattum namens de Sportfederatie en Sjef Graafmans en Gerben den Boer namens Dongen Fietst tegen Kanker.

In de maand juni zijn er allerlei activiteiten voor het goede doel. Zondag 1 juni is de eerste actiedag. Dan zijn er diverse fietstochten voor jong en oud, waarbij de opbrengst naar KIKA gaat. Een overzicht van de activiteiten vindt u op www.dongen.nl.

Bijzonderheden programma:

Datum: maandag 26 mei 2014
Tijd: 11.00 uur
Locatie: Café-zaal De Viersprong, Kanaalstraat 10, Dongen
U bent van harte welkom.

11-05-2014 Jos Sengers Jumbo Dongen munten actie.

Ook dit jaar doet Dongen fietst tegen kanker weer mee aan de muntjes actie van Jos Sengers Jumbo Dongen. Steun ons ook dit jaar weer en stop uw muntjes in onze bak. Steun Dongen beweegt tegen kanker, een actie voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Alvast bedankt.

09-05-2014 Dongen beweegt tegen Kanker fietstochten

Dongen beweegt tegen kanker organiseert in samenwerking met TC de Kleppers op zondag 1 juni diverse fietstochten voor jong en oud.
De volgende tochten staan uitgezet;
Toertocht 90 km inschrijven en starten vanaf 08.30 uur tot 10.00 uur
Gezinstocht 39 km inschrijven en starten vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur
Miniveldtoertocht 2 km inschrijven en starten vanaf 09.30 uur tot 11.00 uur
Alle tochten zijn voorzien van duidelijke pijlen, bij de gezin en toertocht is er een rustpost aanwezig.

De start en finish van deze tochten is bij cafe/zaal de Viersprong Kanaalstraat 10 in Dongen.
De toertocht ;


De gezinstocht ;


De miniveldtoertocht;

Inschrijven op de dag zelf bij de start locatie, vanaf 8.30 uur kan men starten voor het eerste onderdeel, de toertocht.
Inschrijfgeld voor de gezintocht en toertocht is € 5.00, kinder tot 15 jaar € 2.50 Bij deze tochten is een rustpunt in de route opgenomen, hier is fruit en sportdrank aanwezig. Bij terugkomst staat er een kom soep voor uw klaar.
Al uw inschrijfgeld komt geheel ten goede aan de actie Dongen beweegt tegen kanker, voor Kika.

22-03-2014 Spinning Marathon 2014

Dongen spint 1500 Euro bijeen voor Kika.

Vrijdag 21 maart 2014 vond er bij de Vennen de spinning marathon plaats voor KIKA, kinderen kankervrij. Het werd een mooi evenement opgezet door de Vennen in samenwerking met Dongen fietst tegen kanker. De opbrengst van het evenement was meer dan 1500 Euro. Dit is een mooie opsteker voor de actie Dongen beweegt tegen kanker dat in de maand juni een vervolg gaat krijgen met een groot aantal sportactiviteiten. Deelnemers kregen een zweetbandje van Dongen beweegt.

Ruim 40 spinnig fietsen werden om stipt 18.30 uur in beweging gezet door enthousiaste deelnemers die zeer gemotiveerd de uitdaging aangingen de fietsen voor KIKA 4 uur lang draaiende te houden. Een aantal deelnemers reden maar liefst 4 uur aan een stuk, anderen deden dat in team verband. Stuk voor stuk een prestatie waar men trots op kan zijn. De instructeurs van de Vennen, Maarten, Mandy, Stan en Wendy brachten de deelnemers van de ene naar de andere piek toe. Ieder uur was weer een uitdaging. Een mooie afwisseling tussen opzwepende muziek met af en toe een rust moment er in om even de spanning van de benen af te halen. Uiteraard moest er ook energie aangevuld worden. In ‘t Groen Groenten en fruit verzorgde de nodige vitamines voor de deelnemers. De gesponsorde bananen vonden gretig aftrek. Rond 22.30 uur werd het stil in de warme sportzaal en stond iedereen stil bij de reden waarom men deze avond naar de Vennen was gekomen. Hierna werd het einde van de spinnig marathon met luid applaus ontvangen, iedereen moe maar bovenal voldaan.

Dongen fietst tegen kanker dankt alle deelnemers, Beweging en Gezondheidscentrum de Vennen, in ’t Groen groenten en fruit, Jeffreys Fitness en Bluekens Truck en Bus Breda, voor het mogelijk maken van  deze geslaagde avond.

09-02-2014 Spinning Marathon 2014

Vrijdag 21 maart 2014 organiseren we voor de derde keer op rij met beweging en gezondheidscentrum de Vennen een spinning en aerobic marathon. Onder begeleiding van professionele instructeurs wordt u begeleid om een sportieve prestatie te leveren en zo geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar is dat Kika. Dit evenement is het eerste welke georganiseerd wordt voor de actie Dongen beweegt tegen kanker. We lopen hiernmee voorruit op de actie maand Juni 2014 waarin gedurende de gehele maand vele acties zullen worden gevoerd voor Kika.

De inschrijving voor deze marathon is inmiddels geopend. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij De Vennen of stuur een mail naar: info@dongenfietsttegenkanker.nl of klik hier voor inschrijfformulier. Meer informatie treft u hier zeer snel aan over deze marathon.

16-12-2013: Opbengst krentenbollenactie Kerstmarkt 900 euro

De krentenbollenactie van ‘Dongen fietst tegen kanker' op de Kerstmarkt is wederom met een opbrengst van 900 euro een succes geworden. De bakkers Marcel Verbunt en Jan van Disseldorp hadden weer een partij heerlijke gevulde krentenbollen geproduceerd die vlot van de hand gingen. De actie werd gesteund door Pim Flius die zijn bakkerij en de ingredienenten beschikbaar stelde. Het geheel kon weer onder de aandacht van de vele voorbijgangers gebracht worden mede door de geluidsinstallatie van Smitsound geluidstechnieken.

Bezoekers van de kerstmarkt konden ook meedoen aan een prijsvraag met als hoofdprijs een door Wim de Vos beschikbaar gestelde crossfiets. Zij moesten dan raden hoeveel kerstballen er in een vaas zaten die in de stand stond. Uiteindelijk waren er aan het eind van de avond twee bezoekers, Jaap de Leeuw en Lisa van Luijken die alle twee even dichtbij het werkelijk aantal van 112 kerstballen zaten. Bij de prijsuitreiking om 21.30 besloot Wim de Vos ter plekke niet één maar twee fietsen ter beschikking te stellen zodat een aanvullende en beslissende vraag niet nodig was en beide winnaars met een mooie crossfiets naar huis konden.

Na overleg met bakker Pim Filius werd besloten de nog resterende gevulde krentenbollen te doneren aan de Volckaert die daar nog heerlijk van hebben kunnen genieten.


09-12-2013: Krentenbollen actie terug op kerstmarkt!

Na het grote succes van vorig jaar heeft “Stichting Dongen fietst tegen kanker” in samenwerking met Bakker Pim Filius besloten om ook dit jaar, net zoals in 2012 op de Kerstmarkt te gaan staan voor het goede doel. Zoals al eerder in de media vermeld gaat het team Dongen volgend jaar niet naar de Alpe D'huZes maar blijft zij zich inzetten voor de bestrijding van kanker. Dat blijkt zoals velen helaas te vaak in hun eigen omgeving meemaken, een bittere noodzaak. Dit jaar worden er in samenwerking met gemeente en Sportkoepel allerlei activiteiten in Dongen zelf georganiseerd. De krentenbollenactie op de Kerstmarkt is een mooie start van deze samenwerking.

Speciaal hiervoor zullen teamlid Marcel Verbunt en zijn vroegere collega Jan van Disseldorp weer in zijn oude bakkersvak terug keren om voor de bezoekers van de Kerstmarkt weer de lekkerste gevulde krentenbollen te bakken. De krentenbollen kosten 1 Euro per stuk en 6 voor 5 Euro. Bakker Pim Filius sponsort hiervoor de ingrediënten en zijn bakkerij. De totale opbrengt komt dus ten goed aan de bestrijding van kanker.

‘Dongen fietst tegen kanker' is te vinden in een tent op de Kerstmarkt en de krentenbollen zijn te koop tussen 17.00 en 21.30 uur. De Kerstmarkt worden gehouden op zaterdag 14 december 2013!

Voor meer informatie en de actie van komend jaar kunt u kontakt opnemen met info@dongenfietsttegenkanker.nl .

Alle suggesties voor samenwerking zijn welkom.

Met vriendelijke groet,
Stichting Dongen Fietst Tegen Kanker.

Stichting Dongen fietst
tegen kanker

Hortastraat 16
5103 NS Dongen